Wie is Ingrid Wijnands

 

Hallo! Ik ben Ingrid

Ik ben Ingrid Wijnands, als psycholoog werkzaam in zowel Amersfoort als Apeldoorn. Door mijn jarenlange ervaring in verschillende vakgebieden heb ik geleerd om mensen op een persoonlijke en professionele manier te begeleiden en hun klachten te behandelen. Hierbij maak ik gebruik van (een combinatie van) technieken als cognitieve gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy (relatietherapie) en verschillende vormen van systeemtherapie.

Als je een mentaal probleem hebt, kan het voelen alsof je hier alleen in staat. Als je met een probleem zit, kan ik je namelijk één ding vertellen: je bent niet de enige. Er zijn veel mensen in Nederland die kampen met psychische klachten. Maar het mooie is dat veel klachten met de juiste aandacht, technieken en kennis goed te behandelen zijn. Ik kan je helpen om jezelf beter te leren kennen en inzicht te krijgen in je denkpatronen, onzekerheden en angsten.

Klachten kunnen ook voortkomen uit trauma; zowel recent trauma of mogelijk vroeg- jeugdig trauma. Je lichaam is hierbij niet altijd in staat om het trauma uit zichzelf los te laten. Ook op mentaal gebied kunnen ingrijpende gebeurtenissen lang invloed hebben. Daarom identificeer ik eerst wat de onderliggende oorzaak van je klacht is. Vanuit die kennis gaan we samen op zoek naar handvatten om de problemen mee aan te pakken.

Ik heb psychologie gestudeerd in Leiden en mezelf vervolgens gespecialiseerd in Psychodrama, Gestalttherapie en Groepsdynamica, volgens het Tavistockmodel. Hierna heb ik kort gewerkt als therapeut en trainer, waarna ik twintig jaar organisatieadviseur ben geweest. In 2007 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk voor therapie en begeleiding, Egilah. Hierin heb ik mijn passie gevonden: het helpen van mensen naar ‘wie ze werkelijk zijn’. In mijn praktijk begeleid ik volwassenen, koppels/relaties, groepen en kinderen naar een betere (mentale) gezondheid.

Mijn manier van werken

Mijn aanpak helpt mensen om inzicht te krijgen en geeft hulpmiddelen om hun eigen weg weer te vinden. Stap voor stap krijgen ze de ruimte om te voelen wat goed voor hen is en om te ervaren dat nare gedachten en overtuigingen hun leven niet hoeven te overheersen. Dingen kosten minder moeite.

Dat is het resultaat van de therapie die ik hen kan bieden. Ik werk met verschillende methoden die ik aanpas aan de vraag.

 Mijn ervaring

 • Psycholoog, 14 jaar
        Therapie en begeleiding van jongeren en volwassenen
 • Organisatieadviseur, 20 jaar
        Manager van veranderingsprocessen in ziekenhuizen,
        bedrijven en publieke organisaties.
         

Mijn opleiding

 • Klinische Psychologie, Universiteit Leiden
 • Journey Practition
      The Journey, ook wel Helende Reis genoemd,
       is een eenvoudige en krachtige methode,
       die je     ondersteunt in je fysieke en
       mentale gezondheid.

Ik ben er voor je,
neem contact met mij op

Probeer kort uit te leggen waar je mee zit
Egilah
‘t Zand 27
3811 GB
Amersfoort

Floralaan 17A
7321BA
Apeldoorn

Het kan zijn dat ik in gesprek ben met een client.

Spreek een boodschap in of stuur een app.
Ik bel je dan, zodra ik weer kan
Openingstijden
maandag 08:30 – 18:45
dinsdag 08:30 – 18:45
woensdag 08:30 – 18:45
donderdag 08:30 – 17:30
vrijdag 08:30 – 17:30
zaterdag 08:30 – 16:15
zondag Gesloten
Bel me maar